Oogmeting EyeGenius

Prettiger zien door betere samenwerking tussen beide ogen

De huidige wereld vraagt veel van ons visuele systeem. Dit komt door de enorme hoeveelheid (digitale) informatie die we dagelijks moeten verwerken. Onze ogen maken daarbij overuren. Het is dus belangrijk dat de ogen in goede conditie zijn en blijven. Het nieuwe EyeGenius oogmeetsysteem van HOYA speelt hierop in. Hiermee kan op een snelle en nauwkeurige manier worden afgerekend met van tal van visuele ongemakken.

Verstoorde samenwerking tussen beiden ogen

Het linker en rechter oog registreren normaliter afzonderlijk beelden en sturen signalen via de oogzenuw door naar onze hersenen. Die maken er één geïntegreerd beeld van. Als de samenwerking tussen de afzonderlijke beelden van beide ogen (het binoculaire zicht) niet optimaal is, vraagt dit onbewust een extra inspanning en energie van ons visuele systeem. De hersenen geven dan continu corrigerende prikkels door aan de oogspieren. Deze afwijking in de verwerking van visuele prikkels door de hersenen wordt fixatie disparatie genoemd.

 

Verstoorde fixatie disparatie kan klachten veroorzaken. Denk hierbij aan: wazig zien, lees- en schrijfproblemen, vermoeide en branderige ogen. Tevens veroorzaakt het druk achter de ogen, hoofdpijn, dubbelzien en lichtgevoeligheid. U loopt ook risico op het moeilijk kunnen overzien van een druk bewegende omgeving, zoals bij het autorijden.

Vaak nemen klachten toe als de conditie afneemt. Of als er veel inspanning van de ogen gevraagd wordt, zoals bij beeldschermwerk. Meestal ontstaan of verergeren de klachten dan ook in de loop van de dag, als de oogspieren vermoeid raken.

EyeGenius rekent af met beperkingen

Of er sprake is van fixatie disparatie kan worden vastgesteld met specialistische kennis in combinatie met de juiste testen. Deze testprocedure was tot nu toe tijdrovend en intensief voor de consument.

Met de introductie van het EyeGenius meetsysteem van HOYA is het vaststellen en corrigeren van fixatie disparatie revolutionair vereenvoudigd. Met dit systeem kan in minder dan tien minuten bepaald worden of er sprake is van fixatie disparatie.

De stand van de ogen en de optimale prismatische correctie wordt op een zeer nauwkeurige manier vastgesteld. EyeGenius vertaalt de meetresultaten in corrigerende HOYA brillenglazen die het binoculaire zicht weer optimaliseren. Ze zorgen voor een stabieler en rustiger beeld en gaan klachten die gerelateerd zijn aan fixatie disparatie tegen.

EyeGenius is daarmee een laagdrempelige manier om binoculaire visuele prestaties te verbeteren en symptomen van visuele stress te verminderen.

Neem snel contact op voor een afspraak!

Lees meer hierover op de website van Hoya!

"De mooiste merken op een plek voor jong & oud"

Oogmeting EyeGenius

EyeGenius oogmeting