Glas coating

BESCHERMD EN VERGROOT ZICHTCOMFORT

Er zijn verschillende coatings voor brillenglazen. Zo kunnen er ontspiegelingslagen, een water- en vuilafstotende laag of een hardingslaag worden aangebracht op brillenglazen. Deze coatings hebben een eigen functie en kunnen op bijna alle brillenglazen worden aangebracht.

Er zijn verschillende voordelen bij het aanbrengen van een coating op uw brillenglas

Ontspiegelende coating

Een ontspiegelende coating zorgt ervoor dat het brillenglas niet meer spiegelt. Anderen kunnen hierdoor de ogen beter zien, maar belangrijker nog, het houdt spiegelingen uit uw beeld. U ziet hierdoor meer contrast en u heeft een helderder beeld. De coating voor ontspiegeling bestaat uit meerdere lagen met een eigen kleur. Die kleur kunt u niet of nauwelijks zien.


Water- en vuilafstotende coating

Om ervoor te zorgen dat water en vuil zich niet gemakkelijk aan het brillenglazen hechten is een een water-, stof- en vuilafstotende coating een oplossing. Deze coating zorgt ervoor dat stofdeeltjes zich niet meer aan je glazen hechten en rekent af met vingerafdrukken op je glazen zodat je ze minder vaak hoeft te poetsen. Je glazen blijven zo de hele dag helder met perfect kijkcomfort!

​Verhardende coating

Een hardingslaag maakt de brillenglazen krasbestendiger. Vaak wordt deze laag aangebracht op kunststof glazen. Deze zijn namelijk niet zo hard als glas, waardoor kunststof glazen zonder zo’n laag na verloop van tijd dof worden en krassen krijgen.

Overtuigd? Vraag er naar als u bij ons in de optiek bent. Wij demonstreren het graag. Onze adres- en contactgegevens vindt u op de contactpagina. Daar kunt ook gemakkelijk een persoonlijke afspraak maken!

"De mooiste merken op een plek voor jong & oud"

Glas coating