Torische lenzen

LENZEN MET EEN CILINDER

Torische lenzen zijn speciaal voor mensen met een cilinderafwijking. Lichtstralen en beelden worden via het hoornvlies en de lens op het netvlies geprojecteerd. Wanneer het oog niet helemaal rond (bolvormig) is, maar meer ovaal, dan breekt het licht in plaats van één keer, twee keer wanneer het het oog binnenvalt. Er zijn twee brandpunten waar de lichtstralen elkaar snijden wat een wazig beeld oplevert.

We zeggen dan dat het oog een cilinder heeft. Dit noemen we ook wel astigmatisme.

Onze opticiens kunnen bij een oogmeting door middel van diverse testen vaststellen of uw ogen een cilinderafwijking hebben. Samen met u kijken we vervolgens naar de beste manier om deze afwijking te corrigeren. Draagt u het liefst contactlenzen? Geen probleem.

Door middel van torische lenzen kunnen we een cilinderafwijking eenvoudig corrigeren. Het wazige beeld wordt weer scherpgesteld, zodat u weer een helder zicht hebt.

Voor wie zijn torische lenzen geschikt?

In principe zijn torische lenzen geschikt voor iedereen die een cilinderafwijking heeft, ongeacht de sterkte die u heeft. U kunt kiezen uit zachte- of harde lenzen.

Harde, ofwel vormvaste lenzen hebben als voordeel dat ze twee verschillende krommingen hebben. Hierdoor stabiliseren ze het oog zodra u ze inzet en verdraaien ze minder snel. Met harde torische lenzen ziet u altijd scherp.

Zachte torische lenzen daarentegen hebben een verdikking om de lens stabiel op uw oog te laten zitten. Zachte lenzen wennen sneller, maar verdraaien wel makkelijker waardoor u minder scherp kunt zien. Zachte torische lenzen zijn verkrijgbaar als maand- en daglenzen.

Kom langs voor advies

Twijfelt u na het lezen van alle voor- en nadelen nog steeds welke lens het meest voor u geschikt is? Maak dan een afspraak met onze contactlenzenspecialist. Samen met u kijkt hij wat het beste bij uw ogen en levensstijl past.

"De mooiste merken op een plek voor jong & oud"

Torische lenzen