Onderhoud lenzen

HOUDT UW LENZEN IN TOPCONDITIE

Lenzenvloeistof is bedoeld voor het reinigen, bewaren en/of inzetten van uw contactlenzen. Bij Wals Optiek bieden we vloeistoffen aan voor zachte of harde contactlenzen.

Het is erg belangrijk dat er bacterie dodend stoffen in lenzenvloeistof zitten. Zo voorkomt u ooginfecties. Door het brede aanbod kan kiezen lastig zijn. Bij twijfel vertellen wij u graag welke lenzenvloeistof u nodig heeft in combinatie met uw contactlenzen.

“Welke lenzenvloeistof moet ik kiezen?”

Het gebruik van de juiste vloeistof is de sleutel tot het comfortabel dragen van lenzen. Bij het gebruik van ongeschikte vloeistoffen kunnen problemen optreden, die er soms toe leiden dat u moet stoppen met het dragen van de lenzen.

Dagelijks reinigen

Het traanvocht van uw ogen bevat proteïnen (eiwitten) en lipiden (vetten). Deze bestanddelen moet u aan het eind van de dag goed verwijderen om irritatie te voorkomen. Daarnaast moeten de lenzen vochtig gehouden worden. Zachte lenzen worden onbruikbaar als ze uitdrogen. Plaats uw lenzen daarom elke dag in een nieuwe laag lenzenvloeistof.

Merken en kwaliteit

Er zijn veel soorten en merken lensvloeistoffen te koop. Op het eerste oog lijken deze alleen in prijs te verschillen. Er zijn echter wel degelijk meer verschillen, zoals: werking, viscositeit, PH-waarde, verpakkingswijze, reinigend bestanddeel, desinfecterende werking en conserveermiddel.

Alles-in-een vloeistoffen

Alles-in-een vloeistoffen zijn vooral geschikt voor maandlenzen en weeklenzen. Deze vloeistof is makkelijk in gebruik, maar ze hebben een beperkte reinigende waarde. Hierdoor kunnen sneller irritaties ontstaan. Het is dan ook belangrijk dat u uw lenzen regelmatig vernieuwt bij gebruik van deze vloeistof.

Wilt u meer informatie over contactlenzen of lenzenvloeistof? Onze contactlenzen specialist geeft u graag advies. U vindt onze adres- en contactgegevens op de contactpagina.

"De mooiste merken op een plek voor jong & oud"

Onderhoud lenzen