Maandlenzen

ELKE MAAND EEN NIEUWE LENS

Maandlenzen gaan, zoals de naam al zegt, één maand mee en dienen daarna vervangen te worden. Goede maandlenzen zijn comfortabel en een stuk goedkoper in gebruik dan daglenzen.

Maandlenzen zijn zachte lenzen en alleen geschikt voor overdag. Wanneer u gaat slapen doet u de lenzen uit en zet u ze in lenzenvloeistof. Deze lenzen zijn vanwege het comfort en gebruiksvriendelijkheid de meest gebruikte lens in Nederland.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Deze lenzen zijn zo populair in Nederland dat ze beschikbaar zijn in alle soorten en maten. Wel is het belangrijk dat u deze lenzen goed onderhoudt voor een optimale hygiëne. Doet u dit niet dan kan dit leiden tot irritaties en ontstekingen. Wanneer u weinig tijd heeft om uw lenzen te onderhouden zijn daglenzen of nachtlenzen wellicht een betere keuze voor u.

Voordelen van maandlenzen

Door hun zachte materiaal zijn ze zeer comfortabel om te dragen. Ze laten veel zuurstof door en veroorzaken weinig irritaties. Hierdoor zijn ze geschikt voor een uiteenlopend publiek. Maandlenzen zijn zachte lenzen en hechten zich goed aan uw oog waardoor u ze minder snel kwijt dan bijvoorbeeld harde lenzen. Dit maakt ze geschikt voor mensen die actief sporten of veel buiten in de natuur verkeren. Verder zijn ze goedkoper dan daglenzen, omdat u ze langer gebruikt.

Kortom: de grootste voordelen van zijn de eenvoud in gebruik, langere draagduur, de relatief lage kosten en draagcomfort door de goede passing op het oog.

Tot slot zijn maandlenzen ook verkrijgbaar als multifocale lenzen en als torische (cilindrische) lenzen. Torische lenzen zijn geschikt voor mensen met een cilinderafwijking en multifocale lenzen worden gebruikt voor mensen met zowel verziendheid als bijziendheid.​

Kom langs voor advies

Twijfelt u nog steeds welke lens het meest voor u geschikt is? Maak dan een afspraak met onze contactlensspecialist. Samen met u kijkt hij wat het beste bij uw ogen en levensstijl past.

"De mooiste merken op een plek voor jong & oud"

Maandlenzen