Zachte lenzen

ALLE VOOR- EN NADELEN OP EEN RIJTJE

Zachte lenzen zijn de afgelopen jaren enorm toegenomen in populairiteit ten opzichte van de harde variant. Lees hieronder alle voor- en nadelen van het dragen van zachte lenzen.

Voordelen van zachte lenzen

Er zijn wat voordelen ten opzichte van harde lenzen. Zachte lenzen zijn meteen vanaf het begin comfortabel. U hoeft niet te wennen, zoals wel bij de harde lenzen het geval is. Daarnaast bedekken ze een groter oppervlak van het oog. Door het zachtere materiaal sluiten de lenzen perfect aan op het oog. Dit reduceert de kans dat er vuil tussen de lens en het oog inkomt, waardoor ook de kans op irritaties afneemt. Doordat de flexibele lens zo goed op uw oog aansluit is ook de kans dat u deze verliest een stuk kleiner.

Zachte lenzen zijn beschikbaar in verschillende varianten, zoals maandlenzen,  daglenzen of nachtlenzen.

Nadelen van zachte lenzen

Helaas brengt het dragen van zachte lenzen ook nadelen met zich mee. Zo zijn ze lastiger schoon te houden. Het traanvocht van uw oog wordt door de lens opgenomen en daarmee ook het vuil wat zich in het traanvocht bevindt. U heeft speciale lenzenvloeistof nodig om ze elke dag te reinigen en op te bergen. Doordat ze wat lastiger te reinigen zijn moeten ze sneller vervangen worden, wat meer kosten met zich meebrengt.

Verder geven ze grotere kans op infecties. Het voordeel dat de lens zo goed op het oog aansluit leidt tot het nadeel dat er maar weinig zuurstof bij het oog komt. Dit kan leiden tot irritaties en zelfs vaatingroei.

Kom langs voor advies

Twijfelt u na het lezen van alle voor- en nadelen nog steeds welke lens het meest voor u geschikt is? Maak dan een afspraak met onze contactlensspecialist. Samen met u kijkt hij wat het beste bij uw ogen en levensstijl past.

"De mooiste merken op een plek voor jong & oud"

Zachte lenzen