Leesbrillen

WANNEER LEZEN LASTIG WORDT

Leesbrillen worden soms noodzakelijk naarmate u ouder wordt. De elasticiteit van de ooglens kan afnemen. U kunt moeilijker scherpstellen en krijgt moeite met lezen. We noemen dit verschijnsel ‘ouderdomsverziendheid’. De term ouderdom moet u hier overigens wel ruim opvatten, want men kan al zo rond het veertigste levensjaar de eerste symptomen vertonen.

“Heb ik een leesbril nodig?“

Wat zijn die symptomen? U kunt ouderdomsverziendheid herkennen aan moeite met lezen: u kunt letters beter lezen als deze op een armlengte afstand worden gehouden dan wanneer u het leesmateriaal op normale afstand houdt.

Als u uzelf hierin herkent, is er geen reden tot paniek. Het is gemakkelijk te verhelpen met een bril op maat. Wij helpen u graag weer fijn en ontspannen lezen met ons assortiment leesbrillen!

Soorten leesbrillen

Er zijn twee soorten leesbrillen. Kant-en-klare leesbrillen, die u zo kunt meenemen, en leesbrillen op maat. Zeker wanneer u veel leest adviseren wij een leesbril op maat aan te schaffen. Wilt u een leesbril die niet alleen functioneel is maar ook leuk staat? U kunt leesbril glazen in al onze monturen laten plaatsen. Zo kunt u ook in het openbaar gezien worden met uw leesbril!

Een leesbril kopen

Wanneer u voor het eerst een leesbril aanschaft, is het handig om uw ogen te laten opmeten. Dan weet u precies welke sterkte u nodig heeft. Bij Wals Optiek krijgt u bij aanschaf van een leesbril op maat een gratis oogmeting. Wij vinden het namelijk belangrijk dat u een goede leesbril kiest. Bij sommige oogafwijkingen zijn randloze of semi-randloze brillen en brillen met een dun montuur niet geschikt.

Leesbril in combinatie met contactlenzen

Draagt u contactlenzen voor veraf en merkt u dat u ook een leesbril nodig heeft? Met multifocale lenzen heeft u het beste van beide! Met deze lenzen mist u nooit een leesbril wanneer u een menukaart of berichtje op uw telefoon moet lezen.

"De mooiste merken op een plek voor jong & oud"

Leesbrillen