Computerbrillen

ONTSPANNEN WERKEN ACHTER DE PC

Computerbrillen zijn met name handig voor op het (thuis-) kantoor. U heeft misschien al een “gewone” bril en één voor het sporten, maar een computerbril is zeker de moeite waard. Niet alleen voor brildragende mensen is een computerbril fijn. Iedereen die veel achter een computer zit heeft baat hierbij. We leggen graag uit waarom een computerbril beter is dan een enkelvoudige of multifocale bril.

Waarom een speciale computerbril?

Heeft u aan het eind van een werkdag last van uw rug en/of nek? Dan zit u waarschijnlijk in een verkeerde houding. Dit kan veroorzaakt zijn doordat u meer moeite moet doen om goed op het beeldscherm te kijken.

Computerbril vs leesbril

U vraagt uzelf vast af wat de voordelen van computerbrillen zijn ten opzichte van een leesbril of multifocale bril? Een leesbril is bedoeld voor zeer korte afstanden. Probeert u teksten en afbeeldingen op uw beeldscherm beter te zien, dan houdt dit in dat u dichter naar het scherm moet toe bewegen. Hierdoor neemt u bijna onvermijdelijk een slechte houding aan. Dit kan spanning in de nek en rug veroorzaken.

Computerbril vs enkelvoudige of multifocale bril

Een enkelvoudige- of multifocale bril kunt u de hele dag dragen voor helder en ontspannen zicht. Enkelvoudige brillenglazen corrigeren dichtbij of veraf, multifocale glazen dichtbij én veraf. Maar wel met een relatief klein deel van het brillenglas, waardoor u een relatief smal gezichtsveld hebt. Uw ‘gewone’ bril is goed voor dagelijkse situaties, maar slechts van beperkt nut voor werk achter de computer.

Computerbrillen bieden juist op het tussengebied tussen dichtbij en veraf een extra groot en scherp gezichtsveld, waardoor u het hele beeldscherm kunt overzien zonder uzelf daarvoor in allerlei bochten te hoeven wringen. Resultaat: een ergonomische werkhouding en meer kijkcomfort!

Meer weten over een bril speciaal voor op achter de computer? U bent van harte welkom met al uw vragen en opmerkingen. Neem dus gerust contact op!

"De mooiste merken op een plek voor jong & oud"

Computerbrillen

computerbril