Harde lenzen

ALLE VOOR- EN NADELEN OP EEN RIJTJE

Harde lenzen zijn vormvaste lenzen. Ze zijn wat makkelijker schoon te maken dan zachte lenzen en gaan ook een stuk langer mee. Twijfelt u welke lenzen voor u geschikt zijn? Lees hieronder alle voor- en nadelen.

Voordelen harde lenzen t.o.v. zachte lenzen

Er zijn wat voordelen ten opzichte van zachte lenzen. Door hun langere levensduur zijn ze in verhouding goedkoper. Een vormstabiele lens gaat tot wel 3 jaar mee. De extra kosten van de aanschaf haalt u op de langere termijn er weer gemakkelijk uit.

Daarnaast laten ze meer zuurstof door. Hierdoor heeft u minder kans op infecties en is de kans op irritaties bij gevoelige ogen kleiner. Harde lenzen kunnen in principe voor alle sterkte-afwijkingen gebruikt worden. Ze worden op maat gemaakt en geven daardoor meestal het scherpste zicht.

Nadelen van harde lenzen

Er zijn ook nadelen ten opzichte van zachte lenzen. Zo zijn ze minder comfortabel, doordat ze niet helemaal aansluiten op het oog. Als er dan een vuiltje achter de lens komt, dan kan dit irriteren. Daarnaast hebben mensen gemiddeld langer nodig om aan harde lenzen te wennen. Vooral in het begin voelen mensen ze zitten en kan het enkele weken duren voordat de lenzen comfortabel aanvoelen. Ze kunnen ook makkelijker uitvallen, doordat ze zich niet aan uw oog vastzuigen. Hierdoor kunt u ze sneller kwijtraken wat extra kosten met zich meebrengt.

Kom langs voor advies

Twijfelt u na het lezen van de voor- en nadelen nog welk type lens het meest voor u geschikt is? Maak dan hier een afspraak met onze contactlensspecialist. Samen met u kijkt hij wat het beste bij uw ogen en levensstijl past.

"De mooiste merken op een plek voor jong & oud"

Harde lenzen