Lenzen

Contactlenzen zijn soms een hele handige afwisseling op een bril. Bijvoorbeeld wanneer u gaat zwemmen of sporten. Contactlenzen zijn voor vrijwel iedereen geschikt, ongeacht leeftijd. Onze lenzenspecialist helpt u graag op weg om een passende lens voor u te vinden.

Wij beschikken over een uitgebreide collectie contactlenzen en kunnen u daarover uitgebreid adviseren. Wij kijken naar uw wensen en levensstijl en zoeken daar vervolgens een passende lens bij. Ook na de aanschaf van uw contactlenzen kunt op onze uitgebreide service rekenen. U kunt bij ons tevens terecht voor oogcontroles, lenzenvloeistof en specifieke vragen over het dragen van lenzen.

Voordelen van contactlenzen

Het dragen van lenzen heeft diverse voordelen:

  • Lenzen voelt u niet zitten, wat voor een hoog draagcomfort zorgt;
  • Contactlenzen zijn zo goed als onzichtbaar. Handig voor speciale gelegenheden;
  • Sporten kan soms fijner en veiliger zijn met lenzen in;
  • U kunt contactlenzen combineren met een zonnebril zonder sterkte;
  • Bij regen heeft u geen last van een vertroebeld beeld;
  • Lenzen beslaan niet, in tegenstelling tot een bril.

Zijn lenzen duurder dan een bril?

Dat ligt aan de lenzen die u nodig heeft. In principe is een bril één keer een dure uitgave, waar u langere tijd gebruik van maakt. Contactlenzen zijn per stuk goedkoper, maar zijn sneller aan vervanging toe.

Wij adviseren overigens om naast contactlenzen altijd ook een bril aan te schaffen. Het is niet goed voor uw ogen om langdurig uitsluitend lenzen te dragen. Daarnaast is het fijn om bij geïrriteerde ogen door verkoudheid of hooikoorts te kunnen afwisselen met een bril.

"De mooiste merken op een plek voor jong & oud"

Lenzen