Nachtlenzen

WAAROM NACHTLENZEN EN HOE WERKT HET?

Misschien heeft u er al eens van gehoord. Maar wat doen ze precies? Lees nu alles over de voor- en nadelen van dragen van nachtlenzen.

Nachtlenzen draagt u ‘s nachts, zodat u overdag goed kunt zien zonder lenzen. Het zijn harde zuurstofdoorlatende contactlenzen zonder sterkte. Er zijn nu zelfs onderzoeken waaruit blijkt dat ze een positieve invloed hebben het gezichtsvermogen.

Hoe werken nachtlenzen?

U zet de lens voor het slapen in. De lenzen masseren het hoornvlies gedurende de nacht, waardoor deze vlakker wordt en het gezichtsvermogen verbetert. U voelt hier niets van, de lens voelt hetzelfde als het dragen van harde lenzen. Door het afvlakken gedurende de nacht ontstaat er een scherper zicht.

Het oog behoudt deze vorm ongeveer 10 tot 12 uur en verandert daarna weer naar de oorspronkelijke waarde.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Nachtlenzen zijn helaas alleen geschikt voor mensen die ‘bijziend’ zijn (een ‘min’-sterkte voor veraf kijken) en een sterkte hebben tot -4.00. Daarnaast zijn deze lenzen ook uitstekend geschikt voor mensen met droge ogen en hooikoortsklachten.

“Zijn nachtlenzen schadelijk voor mijn oog?”

Nee, nachtlenzen zijn niet schadelijk voor uw oog. Ze laten tot wel tien keer zoveel zuurstof door als gewone contactlenzen.

Voordelen van Nachtlenzen

Voor mensen die intensief sporten kan het fijn zijn om geen bril of lenzen te dragen en toch scherp zicht te behouden. Heeft u last van droge en gevoelige ogen of hooikoorts? Ook dan kunnen deze lenzen een voordeel bieden, omdat u de lenzen draagt terwijl u slaapt.

Kom langs voor Advies

Twijfelt u nog steeds welke lens het meest voor u geschikt is? Maak dan een afspraak met onze contactlensspecialist. Samen met u kijkt hij wat het beste bij uw ogen en levensstijl past.

"De mooiste merken op een plek voor jong & oud"

Nachtlenzen